Cum pot spune dacă cineva m-a blocat pe rețelele de socializare

Omul trimite mesaje text pe smartphone-ul său

GettyImages

Vă întrebați dacă ați fost blocat pe rețelele sociale? Iată semnele

Ed Virgin 2 februarie 2021 Share Tweet Flip 0 Acțiuni

Un bloc de social media se poate simți ca o palmă și uneori este exact ceea ce intenționează să simtă. Alteori, poate fi doar o mișcare standard după despărțire. Poate că cineva nu-i place să citească opiniile tale politice opuse pe postările sale. Sau poate pur și simplu au decis să-și curețe lista de prieteni și tu nu ai făcut tăierea pentru că nu ai interacționat de ani de zile.



LEGATE DE: Cum pot spune dacă cineva mi-a blocat numărul



Dacă bănuiți că cineva v-a alungat pe rețelele de socializare, oricare ar fi motivul, nu există întotdeauna o modalitate directă de a vă confirma suspiciunile. Înainte de a vă transforma într-o frenezie, doriți să vă asigurați că sunteți de fapt blocați (și chiar și atunci, poate că nu este chiar demn de frenezie). O posibilă explicație poate fi doar faptul că utilizatorul și-a dezactivat sau șters contul de pe acea platformă de socializare. Pentru a-ți da seama de afacerea pusă pe pălăria ta Sherlock Holmes și a începe să cercetezi dacă ai fost de fapt victima unui bloc de socializare.

Vă vom ghida prin câteva sfaturi de experți cu privire la modalitățile simple prin care puteți afla dacă sunteți blocat pe majoritatea platformelor de socializare, iar apoi vă aruncați în pași specifici pentru fiecare dintre aplicațiile majore.



Rețineți că a fi blocat nu este același lucru cu a fi dezactivat, amânat sau nerespectat de cineva. A fi blocat înseamnă că nu mai aveți acces la profilurile sale sau nici un mijloc de a contacta persoana respectivă prin intermediul aplicației - inclusiv postări, mesaje, liste de prieteni sau apeluri.


Modalități obișnuite de a spune dacă sunteți blocat


Sharon van Donkelaar, CMO la Expandi.io , un SaaS pentru marketingul LinkedIn cu sediul în Olanda, a oferit următoarele abordări comune pentru a determina dacă ați fost blocat:

  • Nu puteți găsi persoana într-o căutare de profil: Dacă ați observat că activitatea cuiva a scăzut din feedul dvs., încercați să căutați profilul acestuia. Dacă nu le puteți localiza printr-o căutare, este probabil unul dintre cele două scenarii: acestea v-au blocat sau le-au dezactivat contul.
  • Nu mai puteți trimite mesaje directe: Nu veți putea trimite mesaje directe către nimeni care v-a blocat, inclusiv încercarea de a comunica dintr-o conversație anterioară din aplicație. Va fi gri sau înlocuit cu un mesaj care indică faptul că profilul nu mai este utilizat sau s-a schimbat, spune van Donkelaar. În acest caz, poți fi garantat 100% că te-au blocat.

Pași specifici aplicației pentru a afla dacă sunteți blocat


Instagram

Există patru moduri în care poți spune dacă cineva te-a blocat pe Instagram, potrivit lui Hasnain Khokhawala, expert în social media la Technographx .

  • Căutați persoana: Din pagina principală, faceți clic pe lupa din partea de jos a navigării. Căutați utilizând numele de utilizator sau numele contului. Dacă nu îl găsiți, atunci sunteți blocat sau contul lor este dezactivat.
  • Vezi profil: Dacă puteți localiza profilul utilizatorului prin pagina altei persoane, faceți clic pe profilul acestuia. Odată ajuns pe pagina lor, nu veți putea vedea postări, ci doar numărul de postări de la persoana respectivă și de la cei care îi urmează. Dacă încercați să urmăriți persoana din nou, dar nu puteți, Instagram vă anunță că ați fost blocat.
  • Trimiteți un mesaj direct: Din pagina principală, faceți clic pe avionul de hârtie din colțul din dreapta sus. Încercați să trimiteți un mesaj direct unei persoane. Dacă primiți o eroare înapoi, ați fost blocat sau contul lor nu mai este activ.

Facebook



Dacă ați fost blocat de cineva de pe Facebook, nu veți putea să-l găsiți în nicio căutare, să-l etichetați sau să-i invitați la un grup sau să îi trimiteți un mesaj, spune Khokhawala. Există câteva modalități de a căuta pe cineva pe Facebook:

  1. Din feedul de acasă, în aplicație, faceți clic pe lupă din colțul din dreapta sus și apoi căutați persoana respectivă. Dacă poți vedea persoana din secțiunea Oameni, dar aceasta nu mai este în lista prietenilor tăi, probabil că ai fost urmărit. Dacă nu găsești deloc persoana respectivă, ai fost blocat sau i-au șters contul.
  2. Dacă aveți un prieten comun cu persoana despre care suspectați că v-a blocat, accesați pagina de Facebook a acelui prieten. Apoi, în lista Prieteni, faceți clic pe Vedeți toți prietenii. De acolo, puteți căuta persoana respectivă și, dacă nu se obțin rezultate, puteți confirma în continuare blocul temut. Înainte să te înnebunești și să începi să-l urmărești pe celelalte rețele de socializare, îl poți întreba întotdeauna pe prietenul comun dacă presupusul blocant folosește în continuare Facebook. Nu doriți să presupuneți că ați fost blocat - ar putea fi doar faptul că utilizatorul și-a șters contul.

Facebook Messenger

Dacă sunteți blocat pe Facebook, veți fi blocat și pe Facebook Messenger. Puteți afla dacă blocul este doar de la Messenger sau de la tot Facebook urmând pașii de mai jos și apoi repetând pașii de mai sus.

  1. Deschideți aplicația Facebook Messenger.
  2. Folosiți butonul Căutare din partea de sus pentru a găsi persoana respectivă sau derulați prin chat-urile dvs. pentru a găsi o conversație anterioară.
  3. Trimite persoanei un mesaj.
  4. Dacă primiți un mesaj înapoi care spune mesajul nu a fost trimis: această persoană nu primește mesaje în acest moment, ați fost blocat.

Stare de nervozitate

Nu veți primi o notificare dacă ați fost blocat pe Twitter, dar există o modalitate evidentă de a vă da seama, spune Khokhawala.

  1. Utilizați lupa din navigarea de jos pentru a deschide o căutare.
  2. Găsiți persoana sau afacerea și accesați profilul său Twitter.
  3. Dacă ați fost blocat, va apărea un mesaj care spune: Ați fost blocat să nu urmăriți @ (Twitter Handle) și să vizualizați Tweets-urile @ (Twitter Handle). Nu veți vedea niciunul dintre tweet-urile lor.

TIC-tac

Dacă cineva te blochează pe TikTok, ar putea însemna doar că te respectă prea mult pentru ca tu să îi vezi sincronizarea buzelor sau să dansezi ca un prost. Pentru a afla dacă sunteți blocat, urmați acești pași:

  1. Deschideți aplicația.
  2. Faceți clic pe butonul de descoperire pentru a căuta pe cineva folosind numele de utilizator exact al acestuia.
  3. Accesați fila Utilizatori.
  4. Dacă nu apar, ați fost blocat sau contul lor este dezactivat.

Dacă reușiți să găsiți un cont care credeți că v-ar fi blocat, există alte două modalități de a vă confirma prezența:

  • Profilul nu afișează alt conținut decât un mesaj care spune: Nu puteți vizualiza videoclipul pe baza setărilor de confidențialitate ale acestui utilizator.
  • Încercați să urmăriți persoana respectivă, dar primiți o eroare care spune: Nu puteți urmări acest cont din cauza setărilor de confidențialitate ale acestui utilizator.

LinkedIn



Asistența LinkedIn oferă o serie de acțiuni care vor avea loc dacă ați fost blocat în rețea (faceți clic AICI pentru listă). Pentru a determina dacă ați fost blocat, conectați-vă la LinkedIn și verificați următoarele zone. Dacă răspunsul este negativ la oricare dintre aceste întrebări, ați fost blocat.

  • Puteți găsi profilul persoanei respective?
  • Poți trimite mesaje persoanei?
  • Puteți vedea conținut partajat cu persoana respectivă?
  • Dacă ați primit recomandări sau recomandări de la persoana respectivă, mai sunt acolo?

Motivele blocării pe LinkedIn tind să fie mai degrabă legate de o evoluție profesională sau profesională decât de o problemă personală, deci nu ar trebui să o luați prea greu.

Poți săpa și tu: